-10% na nákup so zľavovým kódom: HAPPY. Zľava platí do 31.3 2024❤️

Dobrý spánok je pre deti dôležitý

Bez ohľadu na vek potrebujú všetky deti dobrý spánok, aby mohli byť šťastné a zdravé. Spánok je rovnako dôležitý ako strava a pohyb, ale často sa jeho dôležitosť prehliada. Sú to často maličkosti, ktoré pomôžu k lepšiemu zdraviu a vývinu dieťaťa.

Dobrý spánok ovplyvňuje váhu, podporuje učenie, zvyšuje pozornosť a koncentráciu.

Kvalitu spánku môžete ovplyvniť aj vy. Existuje niekoľko praktických rád, ktoré pri pravidelnosti pomôžu všetkým deťom.

Pravidelný režim

Nie je to len často opakované klišé. Deti sú na pravidelný režim veľmi naviazané a jeho dodržiavanie im skutočne pomáha. Dodržiavanie večierky je dôležité dodržiavať aj cez víkend. Dobrý spánok pomáha lepšie sa sústrediť a podávať lepšie výkony. To vo výsledku zvyšuje šťastné pocity dieťaťa.

Príjem vitamínov

Zdravá strava porazí zlé sny. Pred spánkom by deti nemali konzumovať napríklad cukríky. Zeleninové alebo ovocné dezerty sú zdravšou voľbou. Na príjem vitamínov však nezabúdajte počas celého dňa.

Detská izba ako miesto pohody

Navrhnite deťom ich izbu podľa ich predstáv. Doplňte ju obľúbenými rozprávkovými postavičkami. Pre najmenších môžete kúpiť rozprávkové zavinovačky.

Detský nábytok je súčasťou každej izby. Pri jeho výbere viac ako na cenu hľaďte na kvalitné a bezpečné spracovanie materiálov. Nábytok by za žiadnych okolností nemal mať ostré hrany.

Dobrým nápadom je umiestniť do detskej izby teplé nočné svetlo. Pre vás bude praktický pomocník, ak sa potrebujete o dieťa v noci starať a dieťaťu takéto svetlo navodí pocit bezpečia.

Plachty, deky, vankúšiky by mali chrániť pred alergénmi. Deti trávia viac ako tretinu dňa spánok, preto je dôležité starať sa o ich pohodlný spánok.