Detská izba pre novorodenca

Plánovanie detskej izby pre deti by malo byť jednou z najvzrušujúcejších a najzábavnejších častí vášho tehotenstva. Pri výbere vybavenie izby pre novorodenca zvážte kvalitu, funkčnosť, estetiku a cenu.

Ešte pred tým, ako budete kupovať nové zvonkohry a píšťalky sa zamerajte na základné veci.

Detská postieľka

Nákup dobrej postieľky pre batoľa je veľmi dôležitý. Bábätko trávi v posteli väčšinu svojho času. Preto musí byť postieľka bezpečná, pohodlná a zároveň umožniť umiestniť množstvo drobností, ktoré rozvíjajú dieťa.

Mali by ste si vybrať takú postieľku, ktorá umožní mať dieťa neustále pod dohľadom. Vyberte si takú, ktorá má mriežky na všetkých štyroch stranách.

Pre dobrý spánok sú dôležité zavinovačky. Dobré zavinovačky uľahčia pohodlný spánok. 

Dôležitá je aj posteľná bielizeň, ktorú si vyberiete. Kúpte si nepremokavý poťah matraca, aby ste ho mohli jednoducho utrieť. Obliečky by mali byť vyrobené z prírodných materiálov, aby ste nedráždili pokožku dieťaťa. 

Prebaľovací pult

Keď si vyberáte prebaľovací pult, zohľadnite výšku. Vyberte si prebaľovací pult, ktorý má dostatočnú výšku, aby ste sa pri výmene plienok nemuseli príliš zohýbať.

Priestor na odkladanie

Možno budete prekvapený, koľko miesta budete potrebovať, aby ste odložili všetky potrebné veci, ako sú hračky, oblečenie a ostatné doplnky určené na starostlivosť.

Vyberte si priestranný nábytok s dostatkom priestoru na ukladanie vecí.

Dobré osvetlenie

V izbe musíte mať rôzne typy osvetlenia. Okrem hlavného svetla, by ste mali byť k dispozícii aj doplnkové svetlo. Stolnú lampu s príjemnou žiarovkou budete tiež potrebovať na to, keď budete svoje dieťa uprostred noci prebaľovať. Vhodné je tiež umiestnenie nočného svetla, ktoré môže napríklad zlepšiť videnie na monitore, ak dieťa sledujete kamerou.

Ak plánujete nákup výbavy pre novorodenca a najmenšie deti, pozrite si našu úžasnú ponuku a inšpirujte sa najnovšími trendami.