Detská deka: ako si vybrať najlepšiu

Pri výbere doplnkov do detskej izby myslíme často na peknú postieľku, v ktorej bábätká a najmenšie deti trávia veľa času. Ale ak myslíme na detskú postieľku, nevyhnutne musíme myslieť na najlepšiu detskú deku.

Ako si vybrať detskú deku? Na aké použite a od akého veku? Máme pre vás tipy na výber najlepšej detskej deky.

Čo zohľadniť pri výbere detskej deky

  • Materiál
  • pohodlie
  • vzhľad
  • veľkosť. 

Veľkosť

Veľkosť je určite úplne prvým kritériom, ktoré je potrebné zohľadniť pri výbere detskej deky. Rozmery detskej deky musia umožniť dieťaťu ľahký pohyb alebo normálny vývoj v čase spánku. Vyberte si detskú deku, ktorá nie je príliš veľká! Ak je to potrebné odmerajte dieťa, aby ste sa uistili, že ste si vybrali správne, a aby ste dieťaťu ponúkli všetko potrebné pohodlie.

Tu je niekoľko orientačných veľkostí pre vek každého dieťaťa:

75 × 75, 75 × 90 - pre novorodencov

100 × 120, 110 × 140 - pre deti od 1 do 4 rokov

130 × 160, 140 × 205 - pre deti od 5 do 10 rokov

150 × 200, 160 × 220, 180 × 240 - pre tínedžerov 

Materiál

Je skutočne dôležité zvoliť prikrývku, ktorej materiál nedráždi pokožku dieťaťa, pretože to môže spôsobiť alergie. Preto sú bavlnené deky alebo bambusové deky najlepšou voľbou pre novonarodené dieťa. 

Detská deka môže byť užitočná, keď dojčíte svoje dieťa alebo keď mu dávate do rúk teplú fľašu. Uvidíte, že s pribúdajúcimi rokmi bude vaše dieťa so sebou všade nosiť prikrývku ako jednu z mäkkých hračiek.

Vo všetkých prípadoch musí byť látka, z ktorej je detská deka vyrobená, hypoalergénna. Pokožka vášho dieťaťa je tiež krehká, je nevyhnutné ju účinne chrániť.  

Pohodlie

Ako už bolo spomenuté, detská pokožka je obzvlášť krehkáPreto je rozhodujúce zvoliť si mimoriadne mäkkú tkaninu, aby ste sa vyhli výskytu drobných začervenaní. Výber hypoalergénnej deky je nevyhnutný z dôvodu zachovania pohodlia dieťaťa.  

Vzhľad

Voľba farby a prevedenia deky vášho dieťaťa môže závisieť od farby detskej izby, farieb posteľnej bielizne, farby jeho postele, záľub vášho dieťaťa, vašich vlastných preferencií a účelu použitia.

Ako si vybrať najlepšiu detskú deku

Pre tých, ktorí sa pýtajú, ktorá detská deka je najlepšia, máme jednoznačnú odpoveď. Bambusová detská deka je vašou správnou voľbou. Je mäkká, estetická a batoľaťu poskytuje potrebné teplo a pohodlie. Má inovatívnu štruktúru a je určená aj pre deti s pre citlivosťou na niektoré textílie.