Čo všetko potrebuje doma novorodenec

Keď sa chystáte vziať svoje novonarodené dieťa domov, vždy sa budete musieť pripraviť, aby ste dieťa mohli prijať. Mať na dosah ruky všetko, čo potrebujete  je nevyhnutné. Potrebných veci je pomerne veľa: napríklad postieľka, kojenecká fľaša, detská deka a oveľa viac. Ale naozaj viete, čo novorodenec doma potrebuje?

Základná starostlivosť, ktorú novorodenec potrebuje

V rámci širokej ponuky detských výrobkov je veľmi časté, že sa noví rodičia vybrať, čo je pre dieťa skutočne potrebné.

Je bežné, že rodičia a príbuzní nakupujú pre dieťa najrôznejšie veci a že postupom času vidíme, že pre nás neboli užitočné a že ich dieťa v mnohých prípadoch nepoužilo ani raz.

Aby sme sa vyhli týmto nákupom a zbytočnému míňaniu, povieme vám, že dieťa musí mať skutočne pokryté základné potreby, ktorými sú: strava, spánok, hygiena a starostlivosť .

Majte na pamäti, že vaše dieťa vás potrebuje a všetka láska a bezpečie, ktoré mu môžete dať, bude mať oveľa väčšiu hodnotu ako akýkoľvek iný rozmar, ktorý chcete kúpiť.

Hygiena

Hygiena dieťaťa je základným aspektom starostlivosti oň.

Medzi vecami, ktoré novorodenec z hľadiska hygieny potrebuje, nájdeme:

  • Plienky – látkové a ako doplnok môžu byť aj jednorazové.
  • Kozmetické a hygienické výrobky určené deťom.

Spánok

Oblečenie

Čo sa týka oblečenia, to, čo novorodenec potrebuje, a čo bude najviac používať je body . Musíte mať na pamäti, že musíte mať dostatok náhradného oblečenia. Ale tiež vám neodporúčame nakupovať príliš veľa, pretože deti prvé mesiace rastú veľmi rýchlo.

Nezabudnite, že oblečenie, ktoré potrebujete, bude závisieť od ročného obdobia, kedy sa dieťa narodí, a že by to malo byť oblečenie, ktoré sa dá ľahko obliecť a nesťažuje mu výmenu plienky. Ako nevyhnutné veci pre prvé týždne vášho dieťaťa budete potrebovať:

2 mäkké čiapky pre novorodenca

6-8 body

3-4 páry ponožiek alebo dupačiek

2-3 sady oblečenia na prechádzku