Správna veľkosť detského oblečenia

Pozeráte si našu ponuku detské oblečenia? Určite ste si povedali – je úžasné. Práve teraz pravdepodobne premýšľate nad kúpou detského oblečenia z našej ponuky. Možno sa ale neviete rozhodnúť, ktorá veľkosť bude pre vaše dieťa správna.

Poradíme vám, ako si vybrať správnu veľkosť detského oblečenia. Prinášame vám niekoľko tipov a trikov, ako si vybrať veľkosť detského oblečenia čo najlepšie.

Ako kupovať detské oblečenie podľa veku

Detské oblečenie sa nekupuje podľa veľkostnej tabuľky S, M, L. Nie sú tu ani čísla, na ktoré sme zvyknutí.

Detičky, najmä tie najmenšie rastú skutočne rýchlo. Aj preto si môžete kupovať oblečenie pre batoľatá jednoducho podľa mesiacov. Zvyčajne sa veľkosť pre batoľatá udáva 0 – 3 mesiace, 3 – 6 mesiacov, 6 – 9 mesiacov, 9 – 12 mesiacov, 18 mesiacov atď.

Aj tu však platí, že nie všetky deti sú rovnako veľké. Najmä v hraničných mesiacoch môže byť pre vás lepšou voľbou siahnuť po oblečení pre staršie deti.

Pred narodením dieťaťa nebudete mať veľkú predstavu o tom, aká veľkosť bude najlepšia. Najlepšie urobíte, ak si kúpite niekoľko nevyhnutností v prvých dvoch veľkostných radoch.

Najlepším spôsobom, ako zistiť, aká veľkosť sa vášmu dieťaťu hodí, je pozrieť sa na veľkostnú tabuľku značky. V grafe je uvedená veľkosť a zodpovedajúca výška alebo hmotnosť (alebo obidve) dieťaťa.

Veľkostné tabuľky sú obzvlášť užitočné pri nakupovaní online. Pre čerstvého rodiča je to najpohodlnejší spôsob nakupovania!