Kupujete oblečenie pre batoľa? Máme pre vás praktické rady!

Blahoželáme – očakávate najvzácnejší darček, aký kedy dostanete.

Už onedlho do vašej rodiny vstúpi nový člen. Aby ste boli na príchod bábätka čo najlepšie pripravený, musíte s nákupom potrieb pre batoľa začať čo najskôr. Môžete tak s rozvahou vybrať správne a kvalitné veci.

Keď kupujete oblečenie pre batoľa a detské oblečenie, chcete sa uistiť, že vaše dieťa cítiť v oblečení pohodlne a bezpečne. Tiež chcete aby malo dieťa štýlové a moderné oblečenie.

Na výber máte na prvý pohľad množstvo oblečenia pre batoľatá a najmenšie deti. Ale aby ste sa zorientovali v neprebernom množstve často nevhodného oblečenia, potrebujete zásadné informácie: aké oblečenie pre batoľa a deti je najvhodnejšie.

Aby bol nákup detského oblečenia pre vás čo najjednoduchší, pripravili sme pre vás niekoľko praktických rád.

Materiál

Predstavte si, že do vašej rodiny pribudlo roztomilé malé dieťa. Prvou vašou reakciou je túžba obliecť svoje drahé dievčatko alebo chlapčeka do štýlového, trendy a pohodlného oblečenia. Avšak nie všetko oblečenie, ktoré je na prvý pohľad „skvelé“, musí byť skutočne vhodné. Rôzne pochybné oblečenie môže dráždiť pokožku, spôsobiť alergie a iné nepríjemnosti. Za všetko môže nevhodný materiál.

Detská pokožka je veľmi jemná. Preto musí byť oblečenie pre novorodencov veľmi kvalitné. Siahnite preto po detskom oblečenia, ktoré je vyrobené len z jemnej bavlny.

Dojčenské oblečenie vyrobené z materiálov ako nylon a polyester môže spôsobiť citlivosť a nepríjemné pocity na pokožke, pretože tieto materiály nie sú schopné absorbovať vlhkosť a regulovať telesnú teplotu detí, preto je potrebné sa im vyhnúť.

Bezpečnosť

Pri nákupe detského oblečenia je bezpečnosť nevyhnutná. Ako sme spomenuli už vyššie, musíte dbať na výber vhodných materiálov. Snažte sa sledovať aj spracovanie materiálu. Oblečenie pre bábätká kupujte v overenom obchode s dobrými recenziami.

Každoročne sú z trhu stiahnuté tony nebezpečného detského oblečenia.

Vy predsa túžite dať svojim deťom len to najlepšie. Vyhnite sa oblečeniu s gombíkmi či háčikmi, ktoré by mohli spôsobiť zadusenie. Nevhodné sú tiež rôzne šnúrky, kvetinové ozdoby a podobne.

Správna veľkosť

Primeraná veľkosť je dôležitá pre pohodlie. Správna veľkosť detského oblečenia umožňuje jednoduchší pohyb. Detičky neuveriteľne rýchlo rastú, preto pri kúpe zohľadnite aj tento faktor.

Väčšina detských odevov má štandardné rozmery, ktoré vás prevedú, ak si nie ste istí veľkosťou, ktorá vášmu dieťaťu dobre pristane. Majte však na pamäti, že ide o všeobecné pokyny a deti sa veľmi často pohybujú medzi veľkosťami (napríklad výška je 3 - 6 mesiacov a hmotnosť je 6 - 9 mesiacov).

 

Ak sa neviete rozhodnúť pre veľkosť, naším odporúčaním je vždy kúpiť väčšiu veľkosť, aby ste kompenzovali rýchly rast. Oblečenie by sa malo dať jednoducho a pohodlne obliecť a vyzliecť.

Štýl a funkčnosť

Pri nákupe detského oblečenia by ste mali zvážiť ich funkčnosť. Novorodenci trávia väčšinu času spánkom. Preto by oblečenie pre nich malo byť pohodlné. Vhodné sú detské body. Vyberte si oblečenie, ktoré je odolné a jednoducho sa dá oprať.