Má vaše problém zaspať? Vieme čo robiť, aby dieťa zaspalo

Niekedy môže mať bábätko či malé dieťa problém zaspať. A uspávanie dieťaťa môže by náročné, aj keď robíte všetko správne.

Určite ste už počuli o zaručených spôsoboch, ktoré majú pomôcť uspať dieťa. Ale deti sú odlišné, takže nájsť ten správny spôsob vyžaduje trocha úsilia.

Čo robiť, ak má problém dieťa zaspať

Snažíte sa urobiť všetko potrebné, aby bolo dieťatko v pohodlí, ale napriek tomu musíte niekoľko za noc tíšiť jeho plač? Kúpte si spací vak, ktorý pomôže vášmu dieťaťu zostať vždy pohodlne zabalené. Spacie vaky zabránia dieťaťu v neustálom zbavovaní sa oblečenia.

Ak sa obávate o bezpečnosť svojho dieťaťa, máte niekoľko možností. V prvom rade má vaše dieťa správny vankúšik? Rovnako ako dospelí, aj deti potrebujú malú oporu pre svoju hlavu. Najmä v čase, keď môžu sami zdvihnúť hlavu, je skutočne dôležité zaobstarať im dobrý vankúš. Pretože bežné vankúše sú príliš veľké a môžu dusiť deti, je najlepšie zvoliť si špeciálny detský vankúš.

Stále existujem polemika, ktorá je najlepšia poloha na spanie. Niektorí považujú spánok na chrbte za najlepší. Iní hovoria, že pri spánku na chrbte môže vzniknúť problém s dýchaním a odporúčajú spánok na boku. Polohovač spánku dieťaťa vám môže pomôcť nájsť zlatú strednú cestu a vyhnúť sa tak problémom, ktoré môžu nastať v prípade, že vaše dieťa spí na chrbte alebo na boku.

Každé dieťa je individuálne. Sledujte ho, aby ste pochopili čo od vás žiada.