-10% na nákup so zľavovým kódom: HAPPY. Zľava platí do 31.3 2024❤️

Detská deka: ako si vybrať správu (a náš tajný tip)

Výber detskej deky by ste nelai podceniť. Detská deka musí mať dobré vlastsnosti, aby splnila všetky nároky a očakávania. Vaše dieťa sa v detskej deke musí cítiť príjemne, bezpečne a deka musí byť samozrejme bezpečná.

 

Materiál pre detskú deku

Deka by mala dieťa udržiavať v teple. Dobrá detská deka by mala pomáhať udržiavať správnu teplotu – teda dieťa by nemalo byť v chlade a ani v horku. Pre teplejšie obdobie si vyberte ľahšiu bavlnu a pre chladnejšie obdobie teplejšiu deku. Detská deka by mala by hypoalergénna, aby nedráždila deskú pokožku. Okrem kvalitnej bavlnenej deky si môžete vybrať veľmi žiadané bambusové detské deky alebo zmes bavlny a bambusu.

 

Veľkosť detskej deky

 

Pri výbere je rovnako dôležitá veľkosť. Štandardne majú detské deky približne 80 x 100 cm. Je to vhodný rozmer pre najmenšie, ale aj väčšie deti. Detská deka musí umožniť ľahký pohyb a pri spánku musí byť dieťa dobre zabalené.

Deka alebo spací vak

Aby ste dieťatko udržali v pohodlí a teple, deka nie je jedinou možnosťou. Veľa dobrých matiek preferuje aj spací vak. Spací vak poskytuje rovnaké (alebo aj väčšie) pohodlie a teplo. Spací vak je však o niečo užší a to môže brániť v pohybe.

Tip: pre chladnejšie mesiace si vyberte spací vak a na teplé dni zvoľte detskú deku.

Bambusová deka modra

Výber materiálu

Deti sú veľmi citilivé nielen na teplo ale citlivá je aj detská požka. Vyhnite s preto lacným syntetickým materiálo, ktorých životnosť je navyše krátka. Detská pokožka bude milovať bavlnené deky alebo deky vyrobené z bambusovej látky. Sú to materiály, ktoré poskytunú dieťaťu maximálne pohodlie. Detská deka alebo spací vak musia byť vyrobené z hypoalergénnych materiálov.